Privasi Kami

Laman web ini dikendalikan oleh Rimbunan Ilmu Sdn Bhd dan beralamat berdaftar No. 92, Wisma Salleh Saidin, Jln Dwi Tasik, Dataran Dwi Tasik, Bandar Sri Permaisuri, 56000, Cheras, Kuala Lumpur (“Kami”) komited untuk melindungi dan memelihara privasi pelawat kami apabila melawat tapak kami atau berkomunikasi secara elektronik dengan kami.

Dasar ini menetapkan cara kami memproses sebarang data peribadi yang kami kumpul daripada anda atau yang anda berikan kepada kami melalui tapak web kami. Kami mengesahkan bahawa kami akan memastikan maklumat anda selamat dan kami akan mematuhi sepenuhnya semua Akta Perlindungan Data Peribadi (PDPA) yang berkenaan. Sila baca perkara berikut dengan teliti untuk memahami perkara yang berlaku kepada data peribadi yang anda pilih untuk berikan kepada kami, atau yang kami kumpulkan daripada anda apabila anda melawat tapak ini. Dengan melawati www.rimbunanbooks.com (laman web kami) anda menerima dan bersetuju dengan amalan yang diterangkan dalam dasar ini.

Komen

Apabila pelawat meninggalkan komen di laman web kami, kami mengumpul data yang ditunjukkan dalam borang ulasan, dan juga alamat IP pelawat dan pelayar web ejen pengguna untuk membantu pengesanan spam.

Media

Jika anda memuat naik imej ke laman web kami, anda harus mengelak daripada memuat naik imej dengan data lokasi terbenam (EXIF GPS – embedded). Pelawat di laman web kami boleh memuat turun dan mengekstrak sebarang data lokasi daripada imej di laman web ini.

Kuki (Cookies)

Jika anda meninggalkan komen di laman web kami, anda boleh ikut serta untuk menyimpan nama, alamat e-mel dan laman web anda ke dalam mekanisma kuki web kami. Ini adalah untuk kemudahan anda supaya anda tidak perlu mengisi butiran anda lagi apabila anda meninggalkan komen lain. Kuki ini akan bertahan selama satu tahun.

Jika anda melawat halaman log masuk kami, kami akan menetapkan kuki sementara untuk menentukan sama ada pelayar web anda menerima kuki. Kuki ini tidak mengandungi data peribadi dan dibuang apabila anda menutup pelayar web anda.

Apabila anda log masuk, kami juga akan menyediakan beberapa kuki untuk menyimpan maklumat log masuk anda dan pilihan paparan skrin anda. Kuki log masuk bertahan selama dua hari, dan kuki pilihan skrin bertahan selama setahun. Jika anda memilih “Ingat Saya”, log masuk anda akan berterusan selama dua minggu. Jika anda log keluar daripada akaun anda, kuki log masuk akan dialih keluar.

Apakah hak yang anda ada ke atas data anda

Jika anda mempunyai akaun di laman web ini, atau telah meninggalkan komen, anda boleh meminta untuk menerima fail yang dieksport bagi data peribadi yang kami pegang tentang anda, termasuk sebarang data yang anda berikan kepada kami. Anda juga boleh meminta kami memadamkan sebarang data peribadi yang kami simpan tentang anda. Ini tidak termasuk sebarang data yang kami wajib simpan untuk tujuan pentadbiran, undang-undang atau keselamatan.