Selamat Datang Ke RimbunanBooks

Siapa Kami?

Rimbunan Ilmu Sdn Bhd (RISB) ditubuhkan pada 29 Disember 2004. RISB merupakan syarikat penerbitan yang berstatus bumiputera yang menjalankan aktiviti perniagaan berkaitan dengan penerbitan dan pembekalan buku ke sekolah-sekolah dan juga agensi kerajaan di seluruh Malaysia.

Sepanjang hampir 2 dekad beroperasi dalam industri penerbitan buku, RISB kini mempunyai kakitangan yang berkemahiran, mempunyai sistem sokongan dalaman yang efisien, hubungan pembekal-pembekal dalam dan luar negara yang mantap, rangkaian rakan pembekal di seluruh negara, hubungan perbankan yang baik, senarai pelanggan yang ternama dan strategik serta hubungan rantaian nilai dalam industri penerbitan dan pencetakan yang lengkap. Rangkaian yang kukuh ini membolehkan RISB menyokong sebarang keperluan industri dalam bentuk penerbitan bukubuku dan majalah, penerbitan tajuk baru mengikut keperluan, penghasilan dan pengolahan semula buku dari luar negara dalam bahasa Melayu dan pencetakan sebarang makalah dan bahan penerbitan.

Kini, dengan berbekalkan kakitangan profesional dan berpengalaman dalam industri penerbitan, RISB berjaya meletakkan diri sebagai salah satu syarikat penerbitan tempatan yang berdaya saing dan dikenali oleh rakan dan pelanggan dalam kalangan jabatan kerajaan, agensi kerajaan, kerajaan peringkat negeri serta pusat pengajian tinggi awam dan swasta.

Misi Kami

Menjadi penerbit pilihan bagi segmen pra-sekolah, sekolah rendah dan menengah di Malaysia

Visi Kami

Menawarkan kadar harga yang berpatutan dan produk
yang berkualiti.
Menjanjikan perkhidmatan yang cekap, cepat dan efisien.

45M

Active Readers

+6k

Total Pages

30.6M

Buyers Activie

283

Cup Of Coffe

45M

Active Readers

+6k

Total Pages

30.6M

Buyers Activie

283

Cup Of Coffe

Mengapa Kami
 • Penghantaran yang cepat

  Penghantaran dilakukan dalam
  tempoh 2-3 hari

 • Penerbit yang berkaliber

  Penerbit yang berdedikasi serta berdaya saing.

 • Kualiti terjamin

  Kualiti produk kami yang berkualiti
  tinggi serta menepati piawaian
  standard.

Company Partners
image-description
image-description
image-description
image-description
image-description
image-description